Πάμε για καλαμάρια από την ακτή…!!!

0
2640

Ο Οκτώβριος έρχεται και σιγά σιγά πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το λεγόμενο καλαμάρεμα. Για να απευθυνθούμε στα καλαμάρια υπάρχουν δύο τρόποι.

  • Ο πρώτος είναι να αγοράσουμε ένα καρούλι με 0,40 πετονιά περίπου 100 μέτρων. Στην άκρη της θα τοποθετήσουμε ένα στριφτάρι και πάνω σε αυτό θα βάλουμε περίπου μια οργιά flyorocarbon 0.30. Στην άλλη καλαμαρι με καλαμαριεραάκρη θα τοποθετήσουμε ένα στριφτάρι με μία παραμάνα όπου πάνω της θα βάλουμε την καλαμαριέρα. Είμαστε έτοιμοι. Το πετάμε στο νερό και περιμένουμε να πατώσει. Όταν συμβεί αυτό μαζεύουμε αργά με σταθερό ρυθμό αλλά μερικά “ξεσπασματάκια” με το δάχτυλο, ανά δύο ή τρεις σβούρες του καρουλιού.

Προσοχή δεν θέλουμε να τρομάξουμε τα καλαμάρια αλλά να τα δελεάσουμε.

 

  • kalamari kalamiΟ δεύτερος είναι πιο εύκολος θα λέγαμε αφού αντί για καρούλι χρησιμοποιούμε καλάμι με μικρό cw (0.5-0.30) και ακολουθούμε ακριβώς τα ίδια βήματα μόνο που τα ξεσπασματάκια τα κάνουμε σηκώνοντας απότομα λίγο το καλάμι έτσι ώστε η καλαμαριέρα μας να σηκωθεί από το έδαφος και να ξανακάτσει.

Σε κάθε περίπτωση τα “ξεσπασματάκια” τα κάνουμε για να μιμηθούμε την κίνηση της γαρίδας μιας και οι περισσότερες καλαμαριέρες έχουν αυτό το σχήμα.

 

 

καρουλι καλαμαρι

 

Από την εμπειρία μου θα σας πρότεινα οι καλαμαριέρες σας να είναι πράσινες, μπλε ή λευκές και να περιέχουν φώσφορο έτσι ώστε να προσελκύουν τους κυνηγούς τους.

 

 

 

Συνήθως τα καλαμάρια “βγαίνουν” μετά την πρώτη δυνατή φθινοπωρινή βροχή.

Καλές θάλασσες σε όλους σας.

 

 


 

 

Προηγούμενο άρθροΚαλαμάρι ή θράψαλο;
Επόμενο άρθροΕξοπλισμός ψαρέματος