Καλαμάρι ή θράψαλο;

0
159

Η αλιεία του φρέσκου καλαμαριού στις ελληνικές θάλασσες γίνεται από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Μαΐου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι απίθανο να βρεθεί φρέσκο καλαμάρι τον Αύγουστο, απλά είναι λιγοστό και πανάκριβο σε αντίθεση με τον συγγενή του το θράψαλο.

Μια και είναι λοιπόν, Αύγουστος θα ετοιμαστούμε για μία υπέροχη περίοδο ψαρέματος η οποία με λίγ

η τύχη θα μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

Στην Ελληνική θάλασσα υπάρχει το καλαμάρι και το θράψαλο. Οι βασικές διαφορές αυτών των δύο είναι οι εξής:

 

  • Το καλαμάρι έχει δύο φτερά δεξιά και αριστερά, όπως και το θράψαλο, που όμως φτάνουν πάνω από τη μέση του σώματος, καλύπτουν τα 2/3 του σώματος, ενώ το θράψαλο έχει μόνο δύο μικρά στο τέλος του σώματος του τα οποία δεν αγγίζουν καν την μέση.

 

  • Το καλαμάρι έχει σώμα μακρύ, ατρακτοειδές και εσωτερικά περιέχει ένα κεράτινο κόκαλο από οξείδιο του πυριτίου, σε σχήμα φτερού και πολύ πιο ωραία γεύση από το θράψαλο.

 

Διαφορά στο χρώμα του δέρματος και στο σχήμα των πτερυγίων