Επιτρεπόμενες Τεχνικές Ερασιτεχνικής Αλιείας

0
1417

Επιτρεπόμενες Τεχνικές Ερασιτεχνικής Αλιείας

● Το ψάρεμα με απόχη και λοιπά αγκιστρωτά εργαλεία (καθετή, συρτή, πετονιά, πεταχτάρι κ.λπ.) χωρίς κανένα περιορισμό. Το ψάρεμα με παγίδες (ή αλλιώς κοφινέλλα- κιούρτοι) μέχρι 2 τον αριθμό για κάθε ερασιτέχνη ψαρά και με άνοιγμα οπής πλέγματος τουλάχιστον 40 χιλιοστά.

● Το ψάρεμα με πεζόβολο, ένα για κάθε ερασιτέχνη ψαρά, με μήκος πλευράς κάθε ματιού μεγαλύτερο από τριάντα (30) χιλιοστά και διάμετρο του πεζόβολου μικρότερη από δέκα (10) μέτρα.

● Το ψάρεμα με ψαροντούφεκο με ελεύθερη κατάδυση κατά τη διάρκεια της ημέρας (από ανατολής μέχρι δύσεως ηλίου) και με υποχρεωτική χρήση επιπλέον σημαντήρα υποβρύχιας δραστηριότητας ορατό από απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων σε κανονικές συνθήκες. Εάν συνοδεύεται από πλωτό, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση σε εμφανές σημείο του σκάφους και ο υποβρύχιος αλιέας θα πρέπει να έχει ακτίνα δράσης 50 μέτρα από το σκάφος ή τον επιπλέοντα σημαντήρα.

● Το ψάρεμα με καμάκι χεριού χωρίς περιορισμούς την ημέρα, αλλά τη νύχτα μόνο με τη χρήση λάμπας λουξ έντασης μέχρι 500 κεριά και χωρίς καταυγαστήρα.

● Η αλιεία για δολώματα μόνο σκουληκιών της άμμου, πεταλίδων, κατσιμάμαλου, στρομπαριού, ποδαράτου, πορφύρας, σκαρτσινιού, μέχρι 30 άτομα κάθε είδους ημερησίως για κάθε ψαρά χωρίς σκάφος ή μέχρι 60 άτομα για κάθε σκάφος, εφόσον συλλέγονται με μικρό φτυάρι ή σπάτουλα και κατά τη διάρκεια της ημέρας (μια ώρα μετά την ανατολή, μέχρι μια ώρα πριν τη δύση του ήλιου)

Το σκουλήκι της άμμου απαγορεύεται από 1 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαΐου ή αν είναι μικρότερο από 5 εκατοστά. Οι πεταλίδες από 1 Απριλίου έως 31 Μαΐου και σε κάθε περίπτωση αν είναι μικρότερες των 3 εκατοστών και τα υπόλοιπα από 1 Μαΐου έως 31 Αυγούστου και αν είναι μικρότερα από 5 εκατοστά.

• Το ψάρεμα με παραγάδια με αριθμό αγκιστριών μέχρι 150 για κάθε ψαρά που επιβαίνει στο σκάφος και μέγιστο συνολικό αριθμό 300 αγκίστρια για κάθε σκάφος ανεξάρτητα του αριθμού επιβαινόντων.

πηγή: isea.com.gr

Προηγούμενο άρθροΝομοθεσία για Ερασιτεχνική Αλιεία
Επόμενο άρθροΨάρεμα με Τεχνική Bolognese