Χταπόδι ή καλαμάρι σε 40′

0
1762

Ένας υπέροχος και συνάμα εύκολος τρόπος να μαγειρέψουμε χταπόδι ή καλαμάρι είναι ο εξής:

  1. Ανοίγουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  2. Από πάνω τοποθετούμε δύο κομμάτια λαδόκολλας χιαστί.
  3. Βάζουμε πάνω το καλαμάρι ή το χταπόδι αφού πρώτα το έχουμε καθαρίσει καλά.
  4. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξύδι/λεμόνι (αναλόγως τα γούστα)
  5. Τυλίγουμε τις λαδόκολλες και το αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πουγκί.
  6. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40′ στους 180 βαθμούς.
  7. Ανοίγουμε το πουγκί και απολαμβάνουμε.

Tips: Για να μαλακώσει το χταπόδι και το καλαμάρι και για να αφαιρεθεί όλη η γλίτσα από το δέρμα τους, τα βάζουμε στον νιπτήρα με χοντρό αλάτι μπόλικο και τα ανακατεύουμε.

Προηγούμενο άρθροΕγγλέζικο-Αγκίστρι με παλέτα ή με κρίκο;
Επόμενο άρθροΤσιπούρα και πως να την ψαρέψετε.