Ένας υπέροχος και συνάμα εύκολος τρόπος να μαγειρέψουμε χταπόδι ή καλαμάρι είναι ο εξής:
- Ανοίγουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.
- Από πάνω τοποθετούμε δύο κομμάτια λαδόκολλας χιαστί.
- Βάζουμε πάνω το καλαμάρι ή το χταπόδι αφού πρώτα το έχουμε καθαρίσει καλά.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξύδι/λεμόνι (αναλόγως τα γούστα)
- Τυλίγουμε τις λαδόκολλες και το αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πουγκί.
- Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40′ στους 180 βαθμούς.
- Ανοίγουμε το πουγκί και απολαμβάνουμε.
Tips: Για να μαλακώσει το χταπόδι και το καλαμάρι και για να αφαιρεθεί όλη η γλίτσα από το δέρμα τους, τα βάζουμε στον νιπτήρα με χοντρό αλάτι μπόλικο και τα ανακατεύουμε.