Το μυλοκόπι είναι ένα μεγάλου μεγέθους ψάρι με μέγιστο μήκος τα 73 εκατοστά και πιο σύνηθες τα 40 εκατοστά. Μπορεί να φτάσει έως και τα 10 κιλά, αλλά σπάνια ξεπερνά τα 4 κιλά. Το επιστημονικό του όνομα είναι Umbrina cirrosa και ανήκει στην οικογένεια των σκιαινιδών (Sciaenidae). Είναι συγγενής με τον σηκιό ή παντελή.
Το μυλοκόπι απαντάται στον Ανατολικό Ατλαντικό ωκεανό, από το Βισκαϊκό κόλπο και το Γιβραλτάρ έως το Νότιο Μαρόκο, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας καθώς και της Θάλασσας του Αζόφ. Συναντάται σε βάθη 0 – 100 μέτρα.
Το χρώμα του είναι σκούρο σταχτί στη ράχη και ασημόλευκο στην κοιλιά. Φέρει, επίσης, κυματιστές λοξές γραμμές που χρυσίζουν και έχουν άσπρα και μαύρα ενδιάμεσα στίγματα. Το πρώτο ραχιαίο πτερύγιο είναι σχεδόν τριγωνικό και το δεύτερο ίσιο και φτάνει μέχρι την ουρά. Το μυλοκόπι είναι βενθικό είδος και τρέφεται, κυρίως, με βενθικά ασπόνδυλα, που βρίσκει σκαλίζοντας το μαλακό υπόστρωμα. Η περίοδος αναπαραγωγής του διαρκεί από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο.